В Україні 07 березня 2016р. yrok.net

В поточному 2016 році в Україні відкриють 100 базових опорних шкіл. Так на їх створення уряд вже виділив близько 200 млн грн. Дану новину в урядовій програмі «10 хвилин із прем'єр-міністром» своїм глядачам повідомив прем'єр-міністр країни, Арсеній Яценюк.
В Україні відкриють 100 нових базових опорних шкіл

«В цьому році ми повинні по всій країні відкрити 100 базових опорних шкіл», наголосив прем’єр.

Згідно з його словами, у минулому 2015 році уряд вже виділив 100 млн грн для покупки мультимедійних класів в школи України.

«В поточному році уряд вже виділяє цілих 200 млн гривень, щоб в країні з'являлися такі опорні школи», - він додав.

Також А. Яценюк підкреслив, що було виділено 500 млн грн для придбання шкільних автобусів, що доставлятимуть дітей до навчальних закладів.

«До 1 вересня поточного року закупити можна 1 тисячу таких автобусів, саме тому прем'єр закликав всі місцеві адміністрації невідкладно розпочати тендери на закупівлю даного транспорту», - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство освіти хоче створити опорні школи, так звані школи-хаби, із філіями у кожній об'єднаної територіальній громаді.

В грудні 2015 року уряд на чолі з А. Яценюком доручив обласним державним адміністраціям визначитися з школами на основі яких будуть створені опорні шкли і виділив на реалізацію цього 200 млн грн.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.