В Україні 18 квітня 2018р. yrok.net

Днями Міністерством освіти затвердило Порядок організації та проведення вступних випробувань, які проводитимуться з використанням технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для вступу студентами на магістерський рівень вищої освіти у 2018 році.
ЗНО до магістратури у 2018 році особливості та умови прийому. Графік іспитів

Цим документом визначається порядок організації і проведення ЗНО для вступу на магістратуру.

В цьому році тести ЗНО складатимуть абітурієнти на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Журналістика», «Право», «Соціальні та поведінкові науки», «Сфера обслуговування» і «Міжнародні відносини».
Приміром, вступники до магістратури за спеціальностями «Право» і «Міжнародне право» складатимуть 2 тести: єдиний вступний іспит з іноземної мови (однієї із наступних: англійської, німецької, французької або іспанської. Оцінювальні тести міститимуть такі частини як «Читання» і «Використання мови».

Абітурієнтам до магістратури «Право» та «Міжнародне право» також потрібно буде скласти єдине фахове вступне випробування із права й загальних навчальних правничих компетентностей. В ЗНО блок «Право» складається з тесту із 8 дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право і міжнародний захист прав людини. У другому блоці міститься тестування таких компетентностей як аналітичне, критичне  та логічне мислення.

Абітурієнти до магістратури за спеціальностями із галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Соціальні та поведінкові науки», «Сфера обслуговування» й «Міжнародні відносини» будуть складати тільки єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Зареєструватися учасники зможуть з 14 травня до 18-ї години 5 червня

Графік іспитів виглядає наступним чином:

  • 11 липня - іспит з іноземної мови, 
  • 13 липня – іспит з права і правничих компетентностей.

Щоб зареєструватися необхідно буде звернутись до приймальної комісії одного із обраних вишів. Після чого комісія, в якості підтвердження, видає екзаменаційний листок. 

На сайті УЦОЯО для кожного зареєстрованого вступника буде створений кабінет учасника, в якому буде розміщене запрошення-перепустка із інформацією про поточний пункт тестування та результати тестування.

Що стосується зарахування на бюджетну форму навчання, то надання рекомендацій відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування продовжуватиметься до 20 серпня.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.