В Україні 01 березня 2016р. yrok.net

Міністерство освіти і науки хоче позбавити ліцензій ще 10 вищих навчальних закладів. Про це повідомив голова відповідного Міністерства Сергій Квіт.
В Україні зникнуть 10 вузів

«В нас сьогодні буде засідання акредитаційної комісії, й на ньому ми будемо закривати ще 10 навчальних закладів і філій», - наголосив Квіт.

За словами міністра, у цілому по країні вже було закрито біля ста вузів, що не надавали освітніх послуг належної якості чи не проводили навчальний процес.

В березні минулого року Сергій Квіт повідомив про те, що після вступу у силу закону «Про вищу освіту» загальна кількість вузів в країні вже зменшилася з 802 до 317.

«Він відокремив університетську освіту від тієї, яка надається в коледжах й технікумах, що раніше трактувалися як вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації», - повідомив міністр.

«Кількість вузів в Україні і надалі буде скорочуватися. Але критерії якості, яким повинні відповідати університети, уже буде висувати Національне агентство з забезпечення якості вищої освіти », - заявив Квіт.

В серпні 2015 року Квіт уже заявляв про намір припинити фінансування вузів через держзамовлення.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.