В Україні 27 квітня 2018р. yrok.net

Вже третій рік поспіль в Україні абітурієнти з окупованого Криму і непідконтрольної частини Донбасу мають можливість вступати до вишів країни або ПТНЗ за особливою спрощеною процедурою, тобто без складання Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
Абітурієнти із окупованого Криму і Донбасу зможуть вступати до вишів без ЗНО

В відповідному законі вказується, що для вступу їм не потрібно мати при собі паспорт і шкільний атестат. Здійснити вступ за такою спрощеною процедурою можна з 4 червня до 28 вересня цього року через освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна". Дана інформація була розміщена в на Урядовому порталі.

Процедура вступу за спрощеною системою

Щоб вступити за спрощеною системою випускнику потрібно буде приїхати до відповідного освітнього центру й подати заяву. Також необхідною умовою є заповнення освітньої декларації. Наступним кроком є проходження державної підсумкової атестації (ДПА) із двох предметів (української мови і історії України). В самому вищому навчальному закладі абітурієнт повинен буде скласти вступний іспит із одного предмета, який визначений ВНЗ, або скласти творчий конкурс. Щодо документа про середню освіту, то в школі, закріпленій за освітнім центром, потрібно отримати тимчасову довідку, а вже її протягом 3 місяців замінити на документ про освіту державного зразка (атестат). Щоб отримати додаток до диплому треба впродовж року пройти річне оцінювання на базі загальноосвітнього навчального закладу, що закріплений за освітнім центром.

Тривалість самої процедури складатиме в середньому близько 3-4 днів.

Можливість вступити через освітні центри матимуть як особи, котрі не мають українського документу про освіту і сертифікатів ЗНО, так й ті абітурієнти, що мають такий документ і сертифікати ЗНО попередніх років ЗНО 2016, 2017 або 2018 року.

Для бажаючих вступити із АР Крим діятиме спеціальна квота. Для мешканців Донбасу в вишах будуть передбачені фіксовані обсяги держзамовлення. Крім цього, їх в першу чергу забезпечуватимуть гуртожитками на весь період навчання.

Допомога і консультація для вступу за спрощеною системою

Для жителів Криму і Донбасу як і раніше працюватиме “гаряча лінія”, на якій надаватимуть консультації щодо питань вступу. Загальний номер для отримання консультацій – 0 800 504 425.

Номер "гарячої лінії" освітнього центру "Крим-Україна", що знаходиться в Херсоні – 0 800 50 45 70.

Номер "гарячої лінії" освітнього центру "Донбас-Україна" в місті Краматорську – 0 800 50 45 22 й  0 800 50 45 11 – в місті Сєвєродонецьку.

Вартість дзвінків - усі дзвінки безкоштовні.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.