В Україні 27 квітня 2018р. yrok.net

Нещодавно Кабінет міністрів України вніс поправку в Закон про вищу освіту скасувавши, таким чином, термін "вищий навчальний заклад" ("виш", "внз")
В Україні скасували термін

Згідно з новими правилами подібні установи будуть називатися тепер "заклад вищої освіти".

Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив на своєму засіданні 25 квітня. Про це повідомила  прес-служба відомства.

Однак це не всі зміни внесені даним документом. Він посилює відповідальність за порушення академічної доброчесності в процесі отримання вченого звання. Тепер за дане порушення не лише відмовлятимуть в присвоєнні звання, а навіть можуть і позбавити його.

Разом з цим постанова певною мірою полегшує вимоги для отримання вчених звань особами в котрих є інвалідність першої групи. Також уряд змінив можливості, які матимуть діячі культури та мистецтв в отриманні вченого звання доцента.

Згідно із словами міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, щодо цього, редакція зазнала певних змін . Так у попередній редакції вчене звання доцента могло присвоюватись діячам культури і мистецтв, котрі мають суспільне визнання, в наслідок чого отримали звання "Народний артист України", "Народний архітектор України", "Народний художник України", "Заслужений діяч мистецтв". Тепер ж цей список розширено наступними званнями "Заслужений артист України", "Заслужений працівник культури України", "Заслужений художник України", "Заслужений майстер народної творчості України", "Заслужений архітектор України".

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.