В Україні 13 листопада 2014р. yrok.net

Інна Совсун, заступник міністра освіти і науки, повідомила, що у відповідності до проекту Концепції розвитку освіти 2015-2025 років зазначена ймовірність поновлення 12-річної освіти в школах. Про це вона зазначила під час телефонної лінії у Кабінеті Мініс
Міністерство освіти пропонує відновити в Україні 12-річну школу

Інна Совсун, заступник міністра освіти і науки, повідомила, що у відповідності до проекту Концепції розвитку освіти 2015-2025 років зазначена ймовірність поновлення 12-річної освіти в школах. Про це вона зазначила під час телефонної лінії у Кабінеті Міністрів.

За її словами, Міністерство освіти винесло концепцію на обговорення громадськості, для того щоб спонукати саме суспільство визначати майбутнє української освіти.

Совсун звернула увагу на те, що згідно із розробленим документом старшу школу закінчити можна буде в академічному форматі і учні матимуть можливість вступити до вузу, чи професійну школу, в форматі професійно-технічного училища.

В розробленій концепції передбачається також варіативність здобуття середньої освіти, яка є обов'язковою. Як повідомили в міністерстві, така система існує в багатьох країнах світу, оскільки кількість інформації, котру необхідно засвоїти, із кожним роком постійно підвищується, тому потрібно більше часу для освоєння, отримання нових навичок і компетенцій.

Також, за її словами, у зв'язку із прийняттям нового закону "Про вищу освіту" усі вищі навчальні заклади I-II рівня акредитації статус вузів втратять.

"Якщо до вузів I-II рівня акредитації особа може вступати після закінчення 9-го класу. За усіма відомими міжнародними класифікаціями, добувати вищу освіту, не отримавши повну загальну, не можна, тому це логічний крок", - підсумувала Інна Совсун.

Зазначила вона, що юридичний статус вузів I-II рівнів акредитації повинен бути визначений законом "Про професійну освіту".

В концепції передбачається також два щаблі професійної освіти: училища чи школи і технікуми чи коледжі, котрі будуть випускати молодших спеціалістів.

За її словами Концепція розвитку освіти 2015-2025 років є не офіційним документом МОН, а лише розроблена зовнішніми фахівцями і запропонована на розгляд освітньої громадськості та експертному середовищі.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.