В Україні 06 серпня 2016р. yrok.net

Як йшлося на робочій зустрічі Міністра освіти й науки з освітянами Волинської області, окремі органи влади на місцях направляють виділені кошти на депозитні рахунки в банках замість того, щоб сплачувати вчасно зарплату викладачам професійно-технічних закладів. Слід зазначити, що питання фінансування на цій зустрічі було одним з головних, яке цікавило освітян України.

В Україні є регіони, що направляють кошти на депозити замість того, щоб платити зарплату викладачам

«Освітню стабілізаційну дотацію розміром 97,9 млн гривень для фінансування ПТНЗ отримують саме ті місцеві бюджети, в яких витрати на професійно-технічну освіту більші ніж 20% видаткової частини і не вистачає коштів. Проте, існують регіони в країні, в яких коштів для виплат достатньо, однак вони їх направляють на депозити або ж тримають на спеціальних казначейських рахунках замість того, аби виплатити працівникам заробітну плату або відпускні. Зокрема, заборгованість із виплати заробітної плати є у місті Чернігів, декількох містах Одеської області, таких як Ізмаїл, Чорноморськ, Подільськ»

– зазначила Міністр освіти й науки Лілія Гриневич.

Вона також розповіла, що МОН офіційно направило звернення до Кабінету Міністрів щодо врегулювання даної проблеми.

В ході зустрічі також піднімалися питання щодо законопроекту «Про професійну освіту», що розроблений Міністерством освіти й науки. Мовилося на ній про те, що проектом закону передбачається чотири види фінансування професійно-технічних навчальних закладів. Зокрема, освітня субвенція на середню освіту; регіональне замовлення на фахівців для місцевих ринків праці; освітня субвенція для підготовки важливих стратегічно для України спеціальностей; галузеве замовлення підприємств і організацій, котрі потребують кваліфікованих робітників.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.