В Україні 05 серпня 2016р. yrok.net

Міністерство освіти і науки України затвердило 13 оновлених і «розвантажених» навчальних програм для молодшої школи, які запрацюють вже з 1 вересня. Цю новину повідомили в прес-центрі МОН.

В Міністерстві освіти затвердили нові «розвантажені» програми для учнів 1-4 класів, по ним будуть навчатися вже з цього 1 вересня

«У нас була певна система координат та були принципи, якими керувалися. Йдеться про видалення з навчальних програм зайвої і непотрібної інформації, вилучення дублювання, відбір найважливіших тем, а також впровадженні компетентнісного підходу », - заявила міністр Лілія Гриневич.

Як наголошується, існують зміни, що торкнулися практично усіх оновлених шкільних програм.

«Знято фіксовану кількість годин, які виділялися на вивчення кожної теми - тепер вчителі будуть самостійно їх визначати. Дана новація повинна зробити навчальний процес значно логічнішим і дати більшу свободу педагогам, адже кожен навчальний клас має власні індивідуальні особливості, котрі впливають на те, яку кількість часу потрібно витратити на кожну тему », - йдеться у повідомленні.

Крім того, в МОН уніфікували термінологію програм, котрою повинні користуватися учителі і автори шкільних підручників. Дана новація

дозволила максимально приблизити термінологію вікових особливостей дітей.

«Провідна ідея полягає у тому, щоб дати можливість дитині розкритися, розвинути індивідуальність», - повідомив заступник міністра Павло Хобзей.

Найближчим часом у міністерстві підготують нові вимоги щодо оцінювання навчальних досягнень школярів і нові методичні рекомендації. Всі зміни включатимуть виконання завдань олівцем для учнів молодших класів, а вчителі не будуть тепер писати червоною ручкою, крім цього система оцінювання учнів буде враховувати всі вікові особливості школярів.

Нагадаємо, що в навчальному 2016-2017 році підручники для усіх учнів будуть безкоштовними.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.