В Україні 07 серпня 2016р. yrok.net

Шкільний Перший урок в новому 2016 навчальному році профільне Міністерство освіти й науки України педагогам пропонує присвятити святкуванню 25-ї річниці незалежності держави України. Про цю ініціативу йдеться у листі Міністерства України від 20 липня 2016 № 1/9-385.

Перший урок буде присвячений 25-й річниці незалежності України

Зокрема , для учнів 1-4 класів урок пропонується провести з теми «Це наше й це твоє» із застосуванням мультфільмів (http://plus-plus.tv/dyvys/programy/multserial/ce-nashe-i-ce-tvoye-ochima-ditey-651302.html). Даною пропозицією продовжується проект Міністерства освіти й науки й телевізійного каналу ПЛЮСПЛЮС на тему «Це - наше й це – твоє», він був започаткований в вересні місяці минулого року.

Школярі 2-4 класів протягом осінніх місяців 2015 року у власних малюнках розповідали про те, чим вони пишаються в своїм ріднім краї та своїй країні. Відповідно до підсумків даного конкурсу з шестисот дитячих робіт обрано було сто сімдесят одну. Всі розповіді школярів об’єднали у 25 загальних тем, які лягли у основу нового сезону мультсеріалу «Це - наше і це - твоє!». Ці мультфільми пропонується переглядати молодшим школярам на першому уроці перед початком нового року.

В свою чергу, для учнів з 5 по 11-й класи перший урок 1 вересня рекомендується присвятити наступній темі «Від проголошення Незалежності і до нової України».

Також Міністерство наголошує на тому, що кожен вчитель може організувати Перший урок і за власним сценарієм.

1-го вересня всі загальноосвітні навчальні заклади можуть також взяти участь в Усеукраїнському учнівському конкурсі на тему «Зміни до Конституції – це нове обличчя місця, в якому ти живеш!». Зокрема, інтелектуальні змагання можуть проводитися серед школярів 5-11-х класiв навчальних закладів. Їх можна провести серед команд (класів) в 3 тури. Зокрема, І тур – шкільний; ІІ тур — районний (або мiський); ІІІ тур — це онлайн-голосування, в якому визначиться переможець на рівні країни. Конкурс проходитиме під патронатом Президента України та за безпосередньою участю Національної Ради реформ, а також Міністерства освіти й науки України і Міністерства регіонального розвитку, житлово-комунального господарства, Ради Європи, Швейцарсько-українського проекту під назвою «Підтримка децентралізації» (DESPRO).

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.