В Україні 04 серпня 2016р. yrok.net

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила на необхідності перегляду питання щодо соціального статусу вчителя в країні. Про це вона повідомила в інтерв'ю «Громадське».

На педагогічні спеціальності вступають найгірші учні

За її словами, на педагогічні та медичні спеціальності раніше був фіксований обсяг держзамовлення.

"І ось тут у мене погана новина - черговий доказ існування проблеми соціального статусу вчителя в Україні, у нас сьогодні абсолютно низький пороговий бал при вступі на педагогічні спеціальності. Таким чином, виходить, що ми навмисно втягуємо до педагогічних вузів, з тих абітурієнтів, котрі знаходяться у цьому рейтингу наприкінці ", - зазначила Л. Гриневич.

Повідомила вона також, що якщо на інженерні спеціальності і програмне забезпечення вищий прохідний бал в цьому році становив 184 бали, а мінімальний 162, на економіку відповідно - 179 і 160, то на учителя математики в цьому році прохідний бал становив від 146 до 100.

"Тобто ті люди, які в майбутньому будуть учити тих самих програмістів чи економістів - це ті, хто на даний час має одні з найнижчих результатів", - зазначила Гриневич.

Разом з тим, наголосила міністр на необхідності створення спеціальних мотиваційних механізмів для того, щоб залучати до педагогічної професії кращих учнів.

"Інакше не зможемо ми ні здійснювати повноцінну реформу в освіті і фактично демотивуючи кращу молодь йти в цю професію", - повідомила Гриневич, зазначивши, що не дивлячись на складний фінансово-економічний стан в країні необхідно передбачити потрібні зміни в бюджеті наступного року.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.