Інше 10 серпня 2016р. yrok.net

Джастін Мінкел працює з другими і третіми класами в школі для дітей з сімей з низьким рівнем доходу. Джастін - член організації «Teach For America», яка залучає вчителів до роботи з дітьми, які потребують адаптації й підтримки. В 2007 році він став найкращим вчителем штату. В своїй статті для Teacher Education Week він розповідає, на що вчитель повинен звертати увагу в своїй роботі, щоб зацікавити дитину навчанням.

4 поради вчителям, як зробити навчання цікавим

Правила поведінки конкретного вчителя не завжди в'яжуться з тим, як він веде себе в класі. Навіть якщо його особиста філософія полягає у тому, що потрібно вести себе терпляче і шанобливо по відношенню до учня, на ділі він запросто може зірватися, повестися нестримано і зіпсувати дітям урок. Тому важливе завдання вчителя - щодня скорочувати відстань між своїми переконаннями і своїми вчинками.

Хорошого вчителя завжди можна визначити по тому, як поводяться діти на його уроці. Учитель кожен день повинен думати про те, як зробити час, яке дитина провела на його уроці, трохи краще - веселіше, корисніше, безпечніше. Щоб вивести рівень занять і зацікавленість учнів на якісно новий рівень, можна вдатися до кількох порад.

1. Завжди звертай увагу на те, скільки ти говориш на уроці

Ніхто не любить базік. Дітям необхідно вчитися спілкуватися, задавати питання і обговорювати теми, які вони вивчають. В ході заняття вчителю слід виділити необхідний ліміт часу на короткий екскурс по предмету, а іншу частину уроку дозволити учням спілкуватися - задавати питання, влаштовувати обговорення в парах, невеликих групах або цілим класом.

2. Надавайте учням право вибору

Дітям цікаво вирішувати на перший погляд незначні навчальні питання - де їм сидіти, яку книгу прочитати. Наприклад, можна запропонувати придумати тему для твору, а потім написати його. Якщо завдання на уроці припускають роботу в парах, то завжди можна запропонувати учням самостійно вибрати собі партнера.

3. Використовуйте додаткові інструменти

Навчання - це не розвага, а копітка робота. Але навчальний процес завжди можна урізноманітнити - ввести ігровий елемент в заняття з математики або запропонувати учням зробити власний проект, а потім забавно його уявити. Якщо на моїх уроках за тиждень занять учні користувалися тільки олівцем, значить в класі було дуже нудно.

4. Проектна робота дозволяє ефективніше підносити базові «нудні» знання

Не варто відводити окремий час для того, щоб навчати першокласників краснопису або рахунку по десяткам. Вчити дітей простим і корисним навичкам дуже легко. Але коли я замислююся про те, наскільки доречні будуть ці навички в 2030 році, коли нинішні другокласники закінчать коледж, я усвідомлюю необхідність в довгострокових проектах, які розбудять інтерес і творчість в їх серцях.

Учням можна запропонувати зробити проект з економіки - наприклад, розробити свій бренд і провести рекламну кампанію, а потім зібрати результати. Таким чином вони навчаться підраховувати прибуток, оформляти обкладинки, логотипи, макети, познайомляться з легкої аналітикою і так далі. Якщо кожен день учитель буде стежити за собою, виконуючи ці нескладні поради на своїх заняттях, то шкільні класи стануть для дітей тим місцем, куди вони будуть приходити з інтересом.

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.