В Україні 18 січня 2017р. yrok.net

Стало відомо, що у Міністерстві освіти пропонують найближчим часом скоротити кількість обов'язкових предметів із 22 до 9.
Міністерство освіти хоче змінити навчальний план для старших класів

Впроваджується це з метою визначення профільних предметів. Старша школа в країні таким чином повинна стати профільною. Крім цього пропонується взагалі позбутися такого явища в старшій освіті як «універсальний профіль».

Враховуючи ці зміни, залежно від власних ресурсів й наявних можливостей, школи вправі самостійно обиратим профіль. А у випадку, якщо це велика школа, у якій ведеться навчається декількома паралелями, то школа може мати класи із різними профілями навчання, в такому випадку діти вибиратимуть необхідний профіль навчання.
Також школи зможуть створювати і власні «спецкурси» з метою поглиблення профільного навчання. Що стосується предметів, то в старший школі можуть з'являтися інтегровані предмети, зокрема такі як «Література», «Людина і суспільство», «Математика», «Історія».

Як йдеться в повідомленні: «В старшій школі учень повинен обов'язково отримати цілісну картину світу. І тому, навіть якщо навчальний заклад вибирає для поглибленого вивчення, наприклад, гуманітарні предмети, загальні знання із фізики, географії, біології, хімії, астрономії та екології він отримує у рамках такого інтегрованого предмету, як "Людина і природа", котрий у такій школі буде викладатися 3 години на тиждень. А інтегровані знання із правознавства, економіки та інших предметів учні старших класів будуть одержувати у рамках предмета "Людина і суспільство".

Коментарі ( 0 )

Залишити коментар

Підписатися на оновлення

Залиште свою едектронну адресу, щоб отримувати останні новини та оновлення на сайті yrok.net

Всі права захищено.

Копіювання матеріалів без зміни заборонено.

При використанні матеріалів обов'язкова наявність активоного посилання (не закритого для індексування пошуковими системами) на джерело.